«La tarea del docente, que también es aprendiz, es placentera y a la vez exigente. Exige
seriedad, preparación científica, preparación
física, emocional, afectiva. Es una tarea que
requiere, de quien se compromete con ella, un
gusto especial de querer bien, no sólo a los otros
sino al propio proceso que ella implica. Es imposible enseñar sin ese coraje de querer bien,
sin la valentía de los que insisten mil veces
antes de desistir» Paulo Freire

dijous, 20 de desembre del 2012

Taller d'ornaments Nadalencs


En aquesta darrera sessió abans de les vacances de Nadal, hem aprofitat per realitzar un taller en el que hem après a confeccionar alguns ornaments Nadalencs. Res millor que aprofitar materials reciclats per elaborar nous elements d’una manera creativa i lúdica.

D’aquesta forma, a la sessió d’avui, hem aprés a fer boles de Nadal de la mà de la nostra companya Silvia Ger. Per confeccionar-ho, es necessiten els següents materials: llana de color vermell, dos trossos de cartró d’una capsa de cereals, tisores, fil color vermell, ulls mòbils de qualsevol tenda de disfresses.

A més a més, també em confeccionat estrelles Nadalenques molt fàcils i divertides de fer amb paper i unes tisores.


Personalment, he dir que sóc tota una apassionada de les manualitats i de la creació d’elements decoratius, ja que es tracta d’una activitat que em produeix molt satisfacció personal, relaxació, diversió i sobre tot, activa la meva part més creativa. És per això, que estic avesada a confeccionar de tant en tant algunes manualitats i aquest Nadal no podia ser diferent. En aquesta ocasió, m’he atrevit amb un arbre de Nadal diferent, perfecte per a cases amb poc espai, molt econòmic i que podem fer, a més a més, amb els més petits.

El materials que necessitem són:
6 cartolines verdes.
1 rotllo de paper de regal transparent amb cops de neu.
Tisores, llapis i cinta adhesiva.
Capses de cartró petites.
Paper de regal amb motius nadalencs.
Boles de Nadal.

El procediment a seguir és el següent:
En primer lloc, posem les cartolines en el terra formant una piràmide en una vista plana. Posarem dues cartolines col·locades de manera horitzontal en la part de baix i dos més una mica més ficades cap al centre i per últim la darrera cartolina en la punt de manera vertical. Llavors hem de dibuixar a llapis la figura de l’arbre per després retallar-la. Podem aferrar amb cinta adhesiva les cartolines perquè no es moguin. A continuació, cobrim el nostre arbre amb el paper de regal transparent per donar-li un efecte nevat. Per últim empaperem les caixetes amb el paper de regal amb motius Nadalencs i els aferrem. Per tal de facilitat el procés, podem aferrar l’arbre a la paret en primer lloc i després decorar-lo una vegada instal·lat. Per últim, podem posar boles o una estrella a la punta per tal d’acabar de decorar-lo. I ja tenim a punt el nostre arbre de Nadal fàcil i econòmic!!  

Aquí teniu algunes imatges. Espero que us agradi!

















Finalment, m’agradaria deixar constància d'un bloc molt interessant sobre manualitats i d'on he agafat algunes idees per fer el meu arbre Nadalenc. Us convido a endinsar-vos-hi en La caja de Pandora. 

2 comentaris:

  1. Hola! Jo tb sóc fan de les manualitats! Quines coses vas fer al taller que dius. La bola blava t'ha quedat genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olivia! Moltes gràcies pel teu comentari! Perdona que no t'hagi pogut contestar abans. Veig que compartim afició! Saps com fer la bola blava? és molt fàcil només necessites llana i cartró. Tens també un bloc de manualitats?? M'agradaria voure'l i compartir idees!

      Gràcies de nou per la teva visita i per haver-te animat a comentar!

      Una abraçada!

      Nieves.

      Elimina