«La tarea del docente, que también es aprendiz, es placentera y a la vez exigente. Exige
seriedad, preparación científica, preparación
física, emocional, afectiva. Es una tarea que
requiere, de quien se compromete con ella, un
gusto especial de querer bien, no sólo a los otros
sino al propio proceso que ella implica. Es imposible enseñar sin ese coraje de querer bien,
sin la valentía de los que insisten mil veces
antes de desistir» Paulo Freire

dijous, 25 d’octubre del 2012

Taller de fotografia!


Avui hem realitzat un taller de fotografia de la mà de la nostra companya Marina Ribas. Per tal d’introduir-nos en aquest magnífic món, en primer lloc ens ha proporcionat un petit curs bàsic d’iniciació a la fotografia, en el que podem conèixer alguns dels fonaments bàsiques d’una càmera com ara l’obertura, la velocitat d’obturació, l’ISO, entre d’altres. A continuació teniu el document.    

Curs de fotografia


Així doncs, una vegada aclarits aquests primer conceptes, ens vam disposar a sortir de ple al carrer per tal de començar a posar en pràctica els nostres nous aprenentatges. I càmera en mà vam anar a Vila i cadascú lliurement va començar a treure fotos de les escenes i objectes que més ens van cridar l’atenció. Aquí teniu una composició de les imatges que vaig treure personalment amb la meva càmera digital. Espero que us agradin!




Per últim, en arribar a classe, la Marina ens va donar algunes nocions bàsiques sobre l’ús d’una programa mol útil; el Photoscape. Es tracta d’un divertit i senzill software d’edició de fotos que permet arreglar i millorar les nostres imatges de forma gratuïta aquí. Algunes de les possibilitats que ens ofereix són les següents: 

- Visor: veure fotos en la seva carpeta, crear presentacions de diapositives.
- Editor: canvi de grandària, ajust de lluentor i color, balanç de blancs, correció de fons, marcs, globus, manera mosaic, afegir text, dibuixos, retallar, filtres, eliminació d'ulls vermells, florint, tampó de clonar.
- Editor de lots: permet editar diverses fotos.
- Mosaic: agraga diverses fotos i les combina en un marc de pàgina per crear una foto final.
- Mural: permet adjuntar diverses fotos verticalment o horitzontal per tal de crear una foto final.
- GIF animat: utilitza diverses fotos per crear una foto final animada.
- Imprimir: permet imprimir fotos retato, cartes de visita (CDV), fotos de passaport.
- Retallar: permet retallar una foto en diversos trossos.  
- Captura de pantalla: permet fer captures de pantalla i guardar-les.
- Selector de color: zoom en les imatges, cercar i escollir un color.
- Canviar el nom: permet canviar els noms d'arxiu de fotos de manera batch.
- Convertidor: converteix RAW a JPG.
- Paper print: impressió alineades, gràfic, la música i el calendari de paper.
- Buscardor de cares: cerca cares similars a Internet. 

dilluns, 22 d’octubre del 2012

Romanç: "Una vida consumida"


En aquesta entrada m’agradaria deixar constància d’una poesia que hem tingut que inventar per grups. Així doncs, les meves companyes Sònia, Marta i jo hem creat un romanç sobre el maltractament a la dona titulat “Una vida consumida”. La veritat és que ha estat molt gratificant; en primer lloc perquè ha estat el primer treball que hem pogut tornar a fer juntes després d’un any i en segon lloc, perquè en poc temps hem aconseguit fet un romanç amb molt de sentiment i molts recursos literaris cooperant i treballant unides. Aquí el teniu, espero que us agradi!

dijous, 18 d’octubre del 2012

Taller de costura!


Avui hem realitzat un taller de costura de la mà de les nostres companyes Alicia Ribas i Rosa Luz Sánchez. Per tal de realitzar-ho, hem necessitat els següents materials:

- Tela de filtre de diferents colors
- Agulla i fil
- Cintes de diferents colors
- Tisores
- Llapis
- Patrons varis. *Aquí teniu alguns exemples de patrons.
























Les nostres companyes ens van donar prèviament a la sessió diferents patrons com ara flors, marietes i altres per tal de facilitar-nos el disseny de les nostres creacions. Personalment, em vaig decantar per confeccionar la flor. Aquí teniu la imatge de la flor que vaig crear. 


Personalment, vaig gaudir molt amb aquest taller perquè tot i que ja sabia cosir, vaig poder posar a prova les meves habilitats en aquest camp per tal de confeccionar un element molt creatiu i a la vegada decoratiu per a la roba, motxilles i altres elements. Tant és així que em vaig animar i vaig proposar a la meva mare confeccionar unes pantufles de ganchillo molt originals i fàcils de fer. Aquí teniu algunes imatges de les que vam fer. 

dijous, 11 d’octubre del 2012

Taller de massatge infantil!


http://blogdefarmacia.com/el-masaje-shantala/
En aquesta primera sessió, vam realitzar un taller de massatge per a infants. El desenvolupament de la sessió es va dividir en tres parts diferenciades en el temps. Així doncs, als primers 50 minuts es van fer parelles per tal de practicar el massatge entre nosaltres, als següents 50 minuts es va treballar amb uns ninots de joguina per tal d’aprendre a realitzar massatge infantil, i als vint minuts restants es va fer una posada en comú per tal d’avaluar l'activitat i revisar el projecte d’E-portafoli.

Personalment, estic molt interessada amb els massatges Shantala per a nadons. És per això, que he cercat diferents fonts d’informació per tal d’assabentar-me i conèixer amb major profunditat la importància i els beneficis d’aquest. El massatge Shantala és una tècnica mil·lenària d’origen hindú que proporciona al nadó benestar físic i psíquic, i potencia el vincle entre el nadó i la mare. A la pàgina web serpadres.es podem trobar diferents vídeos on es mostra d’una manera molt visual i senzilla algunes de les tècniques que es poden realitzar a l’hora de realitzar un massatge Shantala per a nadons segons la part del cos on volem realitzar-ho, els materials que necessitem i els seus beneficis, de la mà de Carolina Duce Soriano, infermera i educadora de massatge infantil (AEMI) de USP Hospital San José de Madrid.

Aquí teniu un exemple del massatge Shantala per a nadons en el pit. 

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Benvinguts a l'espai "Literatura Universal Catalana"!


En aquesta entrada, m'agradaria donar-vos la benvinguda a vosaltres, futurs lectors. Dir-vos que he obert aquest espai amb motiu de seguir donant continuïtat al meu e-Portafoli de la carrera. En aquesta ocasió, voldria deixar constància dels meus aprenentatges i competències adquirides en referència a l'assignatura Literatura Universal Catalana del quart any de Grau a càrrec del professor Antoni Artigues Bonet. 

Una vegada més, espero que gaudiu amb la visita i que us inspiri nous coneixements. Benvinguts!



dijous, 4 d’octubre del 2012

Banc del temps...


Avui hem tingut la primera classe de l’assignatura Projectes Artístics en la Primera Infància impartida per la Professora Carmen Escribano, que ja coneixíem de cursos anteriors. Durant aquesta sessió, la Carmen ens ha donant molta autonomia per decidir entre tots a què volem dedicar aquesta hora setmanal. En un primer moment, vam pensar en realitzar un projecte pensat per a adults per tal de viure de primera mà l’experiència que durem a terme amb els nostres infants com a futures mestres d’Educació Infantil. Però aquesta proposta va evolucionar una mica, ja que vam voler aglutinar moltes temàtiques diverses. D’aquesta forma, va sortir la nostra proposta de dur a terme un Banc del Temps.

El banc del temps, consisteix en que cadascun del participant exposen quines coses saben fer o pensen que poden ensenyar i quines els agradaria aprendre. D’aquesta forma, es realitzen tallers en els que els propis alumnes som ensenyem sobre els nostres coneixements però també aprenem del que ens puguin oferir els altres, compartint així entre tots recursos, tècniques i sabers.